Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

perjantaina, elokuuta 11, 2006

Onja saapui Suomeen


Hei kaikki Suomi-koulujen oppilaat ympäri maailmaa ja suomalaisten koulujen oppilaat ympäri Suomea !
Olen Yhtenäiskoulun viidennen luokan opettaja Lea Asp. Onja-kenguru on saapunut onnellisesti Suomeen ja viettää luonani vielä viikonlopun ja maanantain. Tiistaiaamuna Onja lähtee kanssani kouluun ja tapaa ensi kerran Yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset, joiden kanssa sen on tarkoitus työskennellä ja retkeillä täällä Helsingissä kaksi ensimmäistä viikkoa. Koululainen-lehden toimittaja tulee myös tapaamaan Onjaa ja kertoo syyskuun numerossa Onjan Suomen vierailusta. Ensi viikolla oppilaat kertovat teille, mitä kaikkea Onja heidän kanssaan tekee.
Iloisin koulunaloitusterveisin
Lea ja Onja

32 Comments:

Blogger Tupsu said...

Hooray!! Mukava kuulla ja nahda etta Onja on jo Suomen mantereella. Suomen kuumuudet eivat Onjaa paljon haittaa koska han on tottunut jopa +40 asteen kuumuuteen Australiassa! Se on se talvi joka vahan hanta pelottaa. Pitakaa nyt Onjaa oikein hyvana te Yhtenaiskoulun viidennes luokka. Uskon etta Onja on jo kertonut Lealle mita tarvitsee ja asiat sujuu normaaliin tahtiin. Muistakaa kirjoitella ja kertoa mitenka Onjalla menee siella Suomessa. Me Canberran Suomi Koululaiset kovasti odotamme tietoja teilta kaikilta.
Uutta odottaen

9:21 ap.

 
Anonymous Elina said...

Moi kaikki. Onja on nyt meidän koulussa. Puhuimme eilen Australiasta

9:51 ap.

 
Anonymous Mikko said...

Me tultiin luokkaan niin siellä oli Onja kenguru ja vähän ajan kuluttua sinne tuli suurlähettiläs.Ja taululla luki Tervetuloa Onja ja viidesluokkalaiset

9:51 ap.

 
Blogger Vikkalikka said...

Hei kaikki Yhtenäiskoulun viidesluokkalaiset. Teillä on ollut hieno lukuvuoden eka koulupäivä Suurlähettilään, Onjan ja toimittajien vieraillessa luokassanne.Eikö tämä ole sitä suurta seikkailua, jota Onjakin lähti sieltä Suomesta etsimään. Näen hänen keskittyneestä ilmeestään, että hän nauttii joka
hetkestä.

5:06 ap.

 
Anonymous pangu said...

Onja voi hyvin täällä 5. luokan seurassa onjasta on otettu monta kuvaa.

12:31 ip.

 
Anonymous august said...

Onja voi oikein hyvin täällä Suomessa

12:38 ip.

 
Anonymous rasse said...

Moi minkälaisia ne australian talot on?

12:42 ip.

 
Anonymous Veikko said...

Minkä niminen opettaja teillä on??

1:04 ip.

 
Blogger Tupsu said...

Suomi Koulussa meilla on nyt kolme opettajaa. Niitten nimet on Vieno, Tuula ja Tuija. Eilen kavi kaksi uutta opea ja niitten nimet oli Marjaana ja Anneli.

1:34 ap.

 
Anonymous justus said...

Tänään pidettiin aamunavaus jossa esittelimme kenguru projektia.

11:54 ap.

 
Anonymous Paula said...

Hei Tupsu! Onja lähti pari päivää sitten Tampereelle. Se on paljon pohjoisemmassa kuin Helsinki. Tänään teimme aamunavauksen ja kerroimme koko koululle Kenguru-projektista. Harmi, että tämä juttu nyt loppuu meitin osalta. Tai ei se nyt ihan vielä lopu, vaikka Onja onkin jo muualla.
Minkälaista siellä koulussa on? Täällä meidän ei pidä maksaa mistään koulussa. Koulupäivät ovat aika lyhyitä, korkeintaan kuusi tuntia. Liikunta on mielestäni hauskin aine, ja matematiikasta en pidä. Mitä siellä opetetaan? Toivottavasti teillä on siellä hauskaa. Meillä ainakin on. Kerro terveisiä kaikille Suomi-koululaisille! Moikka!

11:56 ap.

 
Anonymous Paula Yhtenäiskoulusta said...

Meillä on täällä Yhtenäiskoulussa paljon opettajia, joista en tunne montaa, sillä olen uusi oppilas. Jokaisella luokalla ykkösestä yhdeksänteen on omat opettajat, ja on vielä musiikin, liikunnan, kuvataiteen, teksitiilityön, teknisentyön , ja Englannin opettajat. Ja tietenkin on vielä siivoojat, ruoanlaittajat, talonmies ja vahtimestari. Oman opettajani nimi on Lea Asp.

9:06 ap.

 
Blogger Tupsu said...

Hei Paula
Olen tassa odotellut jotain tietoja etta Onja olisi jo Tampereella. On han sinne saapunut mutta sen enempaa ei ole viela kuulunut.
Suomikoulu taalla on niinkuin semmoinen ylimaarainen koulu, kun normaali koulu on paivas aikaa niin suomikoulu on illalla ja vaan yhden kerran viikossa.
Normaali koulussa opetetaan matikkaa, historia, englantia, urheilua, joskus tanssia, jne. Varmaan aikalailla samaa kuin suomessa. Mun mieli tunti on lounas! hii hii ;)

2:49 ap.

 
Anonymous E5A atte said...

onja tuli viime viikolla tampereelle se on pitänyt hauskaa

8:46 ap.

 
Anonymous E5A miikael said...

onja on tampereella!

8:46 ap.

 
Anonymous E5A miikael said...

onja on tampereella!

8:46 ap.

 
Anonymous Eeva Maria said...

Hei,
Kyllä Onja saapui viikko siitten tänne Tampereelle.Pidimme viime viikolla pienet juhlat Onjalle.Minkälaisia ehdotus nimiä sasitte Onjan poikaselle?

8:46 ap.

 
Anonymous Laura said...

Joo, kyllä onja on nyt jo tullut tänne tampereelle. Se on nyt meidän luokassa. Me ollaan löydetty sille kaverikin. OLiver ja olivia, ne on kai sen pikkuserkut. Me aiotaan kuvata sen kanssa joitakin videoita. Mun aihe on suomen ja muiden maiden erot. Meidän tervetulojuhlat oli ihan hauskat, sillä me syötiin kekesejä ja mehua! Onja ja pikkuserkutkin sai osansa.

8:48 ap.

 
Anonymous Iiris said...

Onja on saapunut tampereelle. Se tuli kyllä muutama päivä myöhässä. Nyt se on meidän luokassa. Nyt se tarkkailee, kun me käydään täällä netissä. Onjalla on kaikki hyvin. Se on saanut myös paljon kavereita. Harmi, että se on vain kaksi viikkoa täällä. No, annetaan muittenkin luokkien muualla Suomessa pitää Onjaa. Onja on paras! :)

8:48 ap.

 
Anonymous Iiris said...

Me tehdään vidoita Tampereesta. Mun ryhmä tekee videon suomalais taloista, perheistä ja harrastuksia. Käsikirjoitukset ovat valmiit, ja toivottavasti voidaan kohta alkaa kuvaamaan. Ja tietysti Onja pääsee tekemään videota.......

8:51 ap.

 
Anonymous laura said...

Ne pikkuserkut niinkun on yhen meiän luokkalaisen kenguruita. Se on asunu austarliassa jonkin aikaa... Se on kai sieltä ostanu ne.

8:56 ap.

 
Anonymous LADNA said...

joo,kyllä onja saapunut tampereelle meidän luokkaaan.meillä oli tervetulo juhlatkin ja onjalla on kaverit täällä myös heidän nimet on oliver ja olivia.

Yes,thats right Onja is here with us in tampere in our class.We had a welcome party for Onja.Onja has frieds here in tampere called Olivia and Oliver.

8:56 ap.

 
Anonymous iiris said...

We had a party for Onja. We had cookies and juice. Onja also had her own. Onja is very cute. Onja has also got relatives in Tampere. They are kangaroos called Olivia and her son Oliver. They are smaller than Onja. We are going to make with Onja videos about Tampere.

8:56 ap.

 
Anonymous Ella, Amurinkoulu E5A said...

Moi kaikki! Onja on meillä nyt jo toista viikkoa. Harmi, että aika on mennyt niin nopeeta. Onja kyllä saapui pari päivää myöhässä. Onja on mielestäni viihtynyt hyvin. Luimme tänään vähän Austraaliasta. Onjan kotimaa kuullostaa hauskalta paikalta!

Hello everybody! Onja has been with us allready one week. It's sad, that time has went so fast. Onja came two days late. We read today something about Australia. Onja's home country sounds like a fun plays!

1:04 ip.

 
Anonymous Henni, Amurinkoulu E5A said...

Moi! Onja on todella ihana!!! Harmi että tämä on viimeinen viikko kun Onja on täällä. Eli siis tämä on sen toinen viikko täällä. Onjaa tulee ikävä! Tahtoisin joskus tulla käymään siellä Austraaliassa. Me pidettiin Onjalle tervetuliais kutsut keksin ja mehun kera. Se oli todella kivaa. Austraalia kuulosti aikas kivalta paikalta kun luimme siitä tänään.

1:09 ip.

 
Anonymous Me, Amurin koulu E5A said...

Hei,
Onja on nyt saapunut onnellisesti Tampereelle. Meillä oli pienet juhlat luokassa Onjan kunniaksi. Saimme mehua ja keksejä, Onjakin tietysti maistoi... Me teemme ryhmissä viedeot Tampereesta. Yhteensä 4 videoa. Meidän ryhmän aihe on Tampere ja Amurin koulu.

Hi,
Onja has now arrived happily in Tampere. We had a little party to celebrate Onja. We ate cookies and juice. Onja tasted too.. We are gonna make videos from Tampere in groups. Our groups topic is Tampere and Amurin Koulu.

1:21 ip.

 
Anonymous Sara ja Emilia said...

Moi kaikki,terveisiä tampereelta. Onjan ansiota on ettei meille oo tullut kauheesti läksyjä.:D

1:32 ip.

 
Anonymous anttu said...

Hei Eeva. Eikös se ole niin, että te ehdotatte ja me valitsemme. Toivottavasti keksitte pienokaiselle nastan nimen.

5:04 ip.

 
Anonymous Anette said...

Olette tosi kivoja, kun lähdette videon kanssa liikkeelle. Ja juhliakin vietätte Onjan kunniaksi.
Seikkailuahan se Onja lähti etsimäänkin. Sille Australian kävijälle kiitokset pikkukengurun lainasta.

5:12 ip.

 
Anonymous vieno said...

Taitaakin olla vika postilaitoksessa, jos Helsingistä Tampereelle kuluu viikko? Ei ihme,
että Onja oli pienessä sokissa perille tullessaan ja vain nukkui.
Iiris kertoi, että teette videoita.
Olette tosi kivoja. Kiitos etukäteen.

5:17 ip.

 
Anonymous anttu said...

Juu,juu. Hauskaahan täällä on. Mutta kiva olis taas käväistä Suomessa, vaikka hakemassa Onja kotiin. Alkaa olla jo pikkuisen ikävä.

5:19 ip.

 
Anonymous aleksi said...

Henni. Suuremmoista, että Onja on
tuonut teille iloa ja sen varjolla olette saaneet tutustua Australiaan
kokomaiseen maanosaan. Minullakin on jo ikävä Onjaa.

5:23 ip.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home