Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

tiistaina, helmikuuta 27, 2007

Onja saapui Rasivaaraan


Jee, kohta kenguru on meidän koululla, huutavat Rasivaaran 3 - 4 luokka iloisesti.


Jännitys tiivistyy, kun opettaja aukaisee postin kuljettaman paketin ja sieltähän se Onja löytyykin.

13 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hienoa, etta Onja saapui kaikkien iloksi. On hauska katsoa tervetuloa toivottavia oppilaita ja tietaa, etta teilla on kiva aika edssanne. Onja osaa jo niin paljon Suomen oloista, etta saatte varmasti jo tehda vahan tyota loytaaksenne uusia asioita opittavaksi. Ja alkaa missaan tapauksessa unohtako sita pikkuisen nimen valintaa. Miten han muuten jaksaa. Taitaa odotella jo kotimatkaa. Oikein mukavia iloja Onja ja pikkuisen kanssa, sinne Rasivaaraan

4:03 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei, hei , hei, Onja on perilla Rasivaarassa ja oppilaiden jannitys laukesi. Yritin laskea montako teita siella rappusilla on heiluttamassa Onjaa tervetulleeksi, mutta paasin johonkin 16 - 17 toista. Kuinka paljon erehdyin.

4:07 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei kaikki.Kyllä se Onja tänne Rasivaaraan pääsi.Oli meitä siinä rappusilla 21.Melkein oikea luku.
Vain kuudella heitti

9:27 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos kiitos.Onja osaa meitä yllättääkkin.Se uskalsi mennä hevosen selkäänkin.Ja se oli paloautossa.Pikkuisen nimen valintaakaan emme unohda.Terv:Rasivaaran koulun 3-4 lk:oon Tiina.

9:29 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

miten onjallamme menee tulisitko joku päivä meille uudestaan noora 2e kesämäenkoulu

11:30 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Onjalla meni todella hyvin hurjat vauhdit pulkka mäessäkin! Onja sanoi, ettei ole aivan varma päästääkö sen omistaja luokka sitä tämän kierroksen jälkeen uudestaa sinne luokallesi, mutta mukavaa siellä kuulema oli :D
Terveisin: Onja ja pikkuinen

8:02 ip.

 
Anonymous Laura said...

Moi!
Tapasitteko te siellä Austraaliassa presidenttiä Tarja Halosta tai hänen miestään? Kävikö he Suomikolussa?

10:30 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Onja lähti jo meiltä, joten en itedä tuota Tarja Halosen juttua.

Terveisin: 3-4 luokka, ope & Iitu

9:05 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Minapa kerron Presidentin vierailusta. Suomi-koulun oppilaat, opettajat ja vanhemmat saivat kunnian olla lentokentalla virallisten vastaanottajien joukossa. Kun kaikki protokollan mukaiset seremoniat oli lapikayty,
kansallislaulut, kunniakomppanian tarkastus, tykinlaukaukset, virallisten vastaanottjien tervehtimiset, niin Australian Kenraalikuvernoori ohjasi Suomen Rouva Presidenttin ja Tohtori Arajarven odottavien Suomi-koululaisten eteen. Kaksi koululaista Annette ja Allan, suomalaisiin kansallispukuihin pukeutuneina, ojensivat heille kauniit kukkakimput ja toivottivat
vieraat tervetulleiksi Australiaan.
Rouva Presidentti kyseli heidan nimiaan ja kuinka vanhoja he olivat ja sai reippaat vastaukset.Senjalkeen opettajat ja oppilaat soittivat kukkopilleilla kaen kukunta serenaadin, joka sai hymyn leviamaan Presidentin ja hanen puolisonsa kasvoille. Koivunoksat ja suomenliput liehuivat ryhmalaisten kasissa. Ja voi, sitten he olivat jo poissa. Protokolla oli tiukka ja ohjelmaa heille oli keratty kovin paljon.
Aikuiset osallistuivat viela yhtena paivana Lahetystossa jarjestettyy aamupaiva coctail tilaisuuteen, jossa heilla oli tilaisuus katella Presidenntia ja hanen miestaan ja vastata heidan kysymyksiinsa.
Olimme ihastuneita, meilla on tasa-arvoa kunnioittava, lamminhenkinen Presitentti ja olemme ylpeita saadessamme tavata hanet miehineen taalla Australiassa.
Siis, olinhan siella minakin.

1:51 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Olisipa ihanaa jos olisin ollut siellä toivottamassa Rouva Presidentin tervetuleeksi! Olitte taatustikkin todella ylpeitä että saitte nähdä hänet henkilökohtaisesti!

Terveisin: Rasivaaran 3-4 luokka

10:06 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Olisipa ihanaa jos olisin ollut siellä toivottamassa Rouva Presidentin tervetuleeksi! Olitte taatustikkin todella ylpeitä että saitte nähdä hänet henkilökohtaisesti!

Terveisin: Rasivaaran 3-4 luokka

10:06 ip.

 
Anonymous juho said...

Onja on ollut monessa koulussa kohta se palaa Australiaan. Tää on ollu hieno kokemus oli jännää olla täs mukana. Toivottavasti kaikki piti täst. Mä ainaki pidin.

8:41 ap.

 
Anonymous Laura said...

Moi kaikille täältä Yhtenäiskoulusta!
Mitäs kuuluu? Minulle kuuluu hyvää. Mites Onja voi tai poikanen voi? Uskon, että hyvin. Mitäs olette Onjan kanssa puuhaillut? Oletteko keksineet Onjan poikaselle nimen? Jos olette voitteko kertoa sen? Onko kivaa kun Onja teidän koulussa tai luokassa? Kun Onja oli meidän luokassa niin se oli todella kivaa. Kun meidän opettaja kesän jälkeen oli tuonut Onjan kouluun ja kertoi, miksi se oli meidän luokassa.
Terkuin Laura

8:42 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home