Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

maanantaina, syyskuuta 11, 2006

Onja loikkasi Tampereelle


Heipparallaa Tampereelta Amurin koulusta!

Olen kohta viikon ollut täällä Tampereella, Amurin koulun E5A-luokkalaisten kanssa. Aika ei ole kyllä yhtään käynyt pitkäksi, päinvastoin, ihan huomaamatta ovat päivät kuluneet. Ja voi tätä halausten määrää, mitä oppilaat ovat minulle antaneet! On oikein hyvä olla.

Ette ikinä usko, minkälainen yllätys minua odotti tervetulokomiteassa tiistaina!?! Toinen kenguru, toki paljon pienikokoisempi kuin minä, mutta muuten samannäköinen! Meinasin lentää hännälleni! Kyseessä on kuulemma kaukainen pikkuserkkuni Olivia, joka on muuttanut tänne erään oppilaan, Roopen, mukana, joka itsekin asui Australiassa 8 vuotta! Aika jännää on ollut tavata näin nopeasti kolme tyyppiä(ai niin, enkö kertonut pikku-Oliverista, joka on vielä äitinsä pussissa), jotka ovat asuneet samassa maanosassa kuin minä! Hurjan jännittävää!!!

Huomisesta lähtien pääsen kuulemma käyttämään ihan oikeaa videokameraa lasten kanssa! Olemme lähdössä luontoon kuvaamaan joltain korkealta paikalta maisemia tässä ihan lähettyvillä...kivaa!

Hauskaa päivää sinullekin, joka luet tätä! :)

Onja

Ps. Jos haluatte jo käydä vähän kurkkaamassa, minkälainen koulu tämä on, seuraavasta linkistä pääsette tekin helposti kyläilemään tänne: http://www.info.tampere.fi/a/amuri/

8 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

HI ho Everyone In Tampere
What a stroke of luck for Onja to find some relatives in Finland. I'm sure she will not feel so home sick now! And make sure you give her lots of hugs too! Maybe you could post a picture of Olivia and Oliveri so we could see who they are. Some of the other Roos here are sure they know them.
Roos from Australia

3:05 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei
Mina olen Peter ja asun Canberrassa, eli siella mista Onja tuli. Kuinka monta lasta on teidan luokassa? Mun luokassa on 25. Ma pidan urheilusta ja pelaan rugbia, se on australialainen jalkapallo peli. Matikka on aika tylsaa.
Peter

3:08 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hurrahahhaa, Onjalla on paljon ystäviä ja sukulaisia ympär ämpär.
Mikä häne on matkola pärjätesä. Ilokkaa, ilokkaa aika on lyhy.

9:30 ap.

 
Anonymous Oona and Ella said...

No, peter, meillä on 28 oppilasta. Meistä matikka on kivaa. We have hugged Onja very much. we love her much. We wish that we could keep her 4 ever. And i can promise that she dosen't get home sick!! :D

1:13 ip.

 
Anonymous vivianna said...

Hei vaan!
Eiköhän Oliviasta ja Oliverista tule pian
kuvia... Ainakin uskon niin... Voi hitsi kun se Onja lähti , tulee niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinn ikävä sitä!

11:05 ap.

 
Anonymous Atte and Sam said...

Moro!

Aika hyvä kuva. Vähän säälii kun Onja joutu lähteen...:( Mutta onhan meillä Olivia ja Oliver!!!:D
Oliver on vähän erikoinen kun se aina hyppii Olivian pussista tai mikä lieneekään, ulos. Toisin sanoen kun se on meiän luokkalaisen Roopen, niin siitä on revitty ne narut jotka piti sitä kiinni siellä. Kaikki meiän luokkalaiset leikkii sillä kaikkia Matrix hommia että millä tavalla se hyppää sinne takas kun ne ottaa sen joskus ulos sieltä:)

so´ moro! T.Atte ja Samuel

12:18 ip.

 
Anonymous vivianna said...

Onja tuli meille takasin! vähän kivaa! mutta harmi,se oli vaan 2 päivää... Olivia ja Oliver oli toooooooosi ilosia! Toivottavasti se on jo siellä Jyväskylässä, ettei ne jää ihan onjasta paitsi!

7:46 ip.

 
Anonymous vieno said...

Vivianna puhutko totta, siinäkö syy viipymiseen? Meille olisi tärkeää saada tietää kaikki viivästymiset, koska aikataulu on aika tiukka. Viivytyksiä sattuu ja siihen täytyy varautua, mutta hiukan auttaa, jos pistää pienen tiedon seuraavaan paikkaan, vaikkapa blogin välityksellä, milloin lähti ja taas toinen kyselee, jos ei ala kuulua onko Onja lähtenyt ja miten. Meitä viisaita on kyllä, jos merellä vahinko sattuu, mutta älkää ottako niitä pahaksi, pieni huoli Onjasta pistää kirjoittelemaan.

2:52 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home