Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

keskiviikkona, helmikuuta 28, 2007

Onjan ensimmäinen päivä Rasivaarassa
Rasivaaran koulu on 80 oppilaan ja kuuden opettajan aktiivinen kyläkoulu Pohjois-Karjalassa.Ensimmäiseksi Onja tutustui koulun oppilaisiin, hän kiersi kaikki luokat kolmenelosen opastamana. Tässä vuorossa tutustuminen viitosiin.Iltapäivällä lähdettiin tutustumaan paikalliseen Hevostilaan jossa Onja pääsi ratsastamaankin.-Moi! Mie oon Pisko. Kukas sie oot?

- Mä oon Onja!- Hei! Tää on tosi kivaa!

6 Comments:

Anonymous laura said...

Moi! Olikos musan tunnilla kivaa? Mitäs muuta Onjalle kuuluu? Onjalla on aika paljon kamaa mutta miten Onja ja poikanen mahtuu laatikkoon?

10:34 ap.

 
Anonymous Laura said...

Moi! Olikos hevosen kyydissä hurjaa? Onko Austraaliassa ikinä semmoinen talvi, että voi laskea mäkeä?

10:36 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Oli musiikin tunnilla kivaa sekä Onjasta että oppilaista. Onja ja poikanen mahtuvat hyvin laatikkoon, ja jos paikat käyvät ahtaiksi pitää vaihtaa laatikko isompaan :D Pelotti minua vähän mutta ihastutti myös Vilma hevosen selässä :D Tuota talvijuttua en tiedä, sillä Onja lähti jo loikkimaan eteen päin seuraavalle koululle.

Terveisin: Rasivaaran 3-4 luokka, ope & Iitu + Onja

9:03 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kyll' Australiassa voi hiihtaa ja makea laskea. Meidan talviaika keskittyy teidan kesaan. Canberrasta on 200 km lumivuorille ja siella on lunta noin kolmen kuukauden ajan. Taalta tehdaan bussiretkia sinne ja perheet ajavat myos omilla autoilla. Joskus voi yon aikana tulla niin paljon lunta, etta joku auto voi hautautua lumeen eika loydy ennenkuin kevaalla. Tama on tosi juttu, ei kannata jattaa autoaa mihin sattuu, vaan vain paikoitusalueille. Pari vuotta sitten kolme nuorta, kokenutta hiihtajaa joutui sakeaan lumisateeseen, he kokeneina kaivautuivat lumeen ja suurista etsinnoista huolimatta loydettiin vasta kevaalla. Lumisade oli tukkinut ilma-aukon ja nuoret vaipuivat ikiuneen. Se oli jarkyttava tapaus ja uskon, etta siita kerrottiin myos Suomen lehdissa.

1:17 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hyvä, että suksille ja pulkalle tulee Onjalle käyttöä! Varotehan vain liian hurjaa vauhtia? Aika paljon taatusti voi siellä sataa lunta, pakko myöstää.
Terveisin: Rasivaaran 3-4 lk:oon Iitu

10:02 ip.

 
Anonymous laura said...

Moi!
Ok. Oletko itse ollut laskettelemassa? Aika paljon tulee silloin lunta, jos autokin voi jäädä lumen alle. Onko Austraaloiassa nyt kesä? Meillä täällä Suomessa on tulossa kevät.

10:36 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home