Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

perjantaina, syyskuuta 15, 2006

Onja luokan päivänpaisteena ja filmitähtenä

Morjens niinkuin täällä Tampereella sanotaan!


En pysty uskomaan että yli kokonainen viikko on jo hurahtanut täällä Amurin koulussa! On perjantai-iltapäivä ja oppilaat juuri lähtivät viikonlopun viettoon. Minä ajattelin nukkua hyvin ja kerätä voimia vielä pariin päivään täällä Amurissa ja ensi viikon matkaan kohti Jyväskylää. Niin, ja onhan minulla seuraa pikkuserkustani Oliviasta täällä, meillä kun yhteistä juteltavaa riittää. Lupasin, näin vanhemman ja kokeneemman kengurun roolissa pitää hänelle loikkakoulua, kun kerran koulussa ollaan;)

Olen tällä viikolla ollut seuraamassa oppilaiden videokirje-projektia. En pelkästään seuraamassa, pääsin filmitähdeksikin eräälle videoista! Tulette löytämään ne täältä netistä muutaman viikon päästä, kunhan ne on saatu hiottua kuntoon. Oppilaat kuvasivat Amurin koulua, kahta suurta järveä täällä Tampereella ja ylipäänsä vähän kaikkea ympäriinsä täällä Tampereella, jotta te siellä kotosalla(Australiassa) ja myös Suomen kouluissa tietäisitte, millaista täällä matkallani oikein on.

Olemme jutelleet Australiasta maana kaikenlaista ja tietysti myös meistä kenguruista! Oppilaat eivät millään meinanneet uskoa, että kenguru voi saavuttaa 70 kilometrin tuntivauhdin ja hypätä yhdellä loikalla 13 metriä!!!

Oppilaat ovat myös tutustuneet teihin suomikoululaisiin kansion ja tämän blogin kautta. Ensi viikolla he aikovat tehdä vastaavat teille, jotta tekin tietäisitte, kenen kanssa aikaani täällä Tampereella vietin. Myös luokalla oleva oppilas, joka on siellä Australiassa Olivian ja Oliverin kanssa asustellut, on kertonut muille oppilaille monia sellaisia asioita Australiasta, mitä he eivät ennestään tienneet. On kuulemma jotenkin hassua ajatella, että SYYSkuussa siellä Australiassa onkin kevät! Ja kohta kesä, kun taas täällä ruvetaan ostelemaan toppatakkeja talvea varten! (Saimme muuten oppilailta pikkuseni kanssa kaulahuivin, koska ulkona alkaa olla jo iltaisin niin kylmä, että ilman ei tarkene.)

Niin joo muuten, kuulin yllätyksestä, joka minua maanantaina odottaa...(kuulin siitä vahingossa, sen piti olla minulle yllätys!) Kuulemma kouluun on saapumassa "special guest" maanantaina!!! Ja vielä Australiasta!!! En tidä, miten jaksan odottaa viikonlopun yli...onkohan sieltä tulossa vielä lisää kenguruita, muita eläimiä vaiko tällä kertaa ihminen? En tiedä, minulle ei kerrottu. Jään jännityksellä odottelemaan...


Son moro! (lisää Tampereen "kiältä":)


Mukavaa viikonloppua! Kirjoittelen lisää kuulumisia maanantaina!


Onjanne

4 Comments:

Anonymous vieno said...

"Sulle salaisuuden kertoa mä voisin", mutta on jännempää, kun näette se vasta maanantaina. Tosi hyvää huolta te Onjasta pidätte. Me taas jännitämme sitä, että te teette sekoa itsestänne. Onhan sekiva tietää kenen kanssa on tekemisissä. Riemukasta maanantaita teille kaikille.

1:23 ap.

 
Anonymous Rico said...

Nyt tääl Tampereel Onja on koht taas lähös eteenpäin Jyväskyllää. Meil on ollu tääl iha kivaa ku me tehtiin sellatteet mini-elokuvat. Mä otin tänää pari kuvaa Onjast ja niit saa myös jos haluu...

12:41 ip.

 
Anonymous rasmus said...

rasmus Yhtenäis koulusta moi!

mites niitää kuvii sais.

10:45 ap.

 
Anonymous vikkalikka said...

Juu, kyll ikävä on meillkii. Kiva jos vaik kuval heittäsit. Kiitti.

2:39 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home