Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

keskiviikkona, joulukuuta 13, 2006

Lucia

Olen tänään kokenut jotain suurenmoista. Sain olla mukana koulun Lucia-juhlissa. Kuljin kulkueessa suunnattoman suuren salin poikki, ja koko koulu katseli meitä. Minua jännitti. Onneksi sain olla sylissä koko ajan. Tutisevat jalkani eivät olisi kantaneet niin pitkää matkaa.

10 Comments:

Anonymous vikkalikka said...

Voi Onja kuinka suuremmoiseen juhlaan pääsit mukaan. Ymmärrän hyvin jalkojesi tutinan. Iste palelin kerran Helsingin Suurkirkon edessä katselemassa, kuin Lucia-neito asteli ulos kirkosta seurueineen ja laskeutui
korkeat portaat alhaalla odottaviin, kauniisti koristeltuihin, hevosten vetämiin vaunuihin ja lähti kiertämään kaupungin katuja. Ihmisiä oli satamaarin, mutta vilun värinä kulki läpi kehoni, niin kaunista katseltavaa se oli. Olemme siis kerran elämässä molemmat kokeneet jonkin todella suuremmoisen elämyksen.

12:28 ap.

 
Anonymous annette said...

Minkälainen perinne tämä Lucia-päivän vietto siellä Suomessa on?
Jotenkin se vaikuttaa ei suomalaiselta traditiolta? Onko sillä jotain tekemistä ruotsalaisuuden kanssa? Valkoin väri on puhtauden väri ja näin se
sopii Lapin talviseen maisemaan.
Sinä Onja näyt siellä toisen tytön sylissä, olenko oikeassa?

1:08 ap.

 
Anonymous Tupsu said...

Hi Everyone
I have never seen a Lucia thing before? You all look pretty cool, especially Onja. What does that one girl have on her head? Is it something to do with christmas?

1:52 ap.

 
Anonymous Aarne said...

Meidän koulussa neljäsluokkalaiset esittävät lucia esityksen joka vuosi.

9:29 ap.

 
Anonymous Paula said...

Lucian päivänä täällä meidän koulussa järjestetään Lucia-kulkue, jonka neljäsluokkalaiset esittävät. Mitään kummempia perinteitä täällä Suomessa ei tuon lisäksi ole. Tai ainakaan minun perheelläni ei ole kummempia perinteitä.

9:30 ap.

 
Anonymous august said...

Tässä joulussa en huomannut mitään erikoista paitsi sen, että etelä Suomessa ei ole lunta ollenkaan!

9:36 ap.

 
Anonymous juho said...

Joulu oli hauska koska ei ollut lunta.

9:30 ap.

 
Anonymous valtsu said...

näytti olevan hauskaa!

9:31 ap.

 
Anonymous Veikko said...

Jouluna oli tylsää kun ei ollut lunta mutta muuten oli hauskaa.

9:39 ap.

 
Anonymous kaarlo said...

Nyt suomessa on noin 10- astetta

9:40 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home