Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

tiistaina, joulukuuta 05, 2006

Saaren koululleOlen saapunut Saaren koululle. Heti ensi töikseni pääsin kiertelemään koulua kakkosluokkalaisten kanssa. Tunsin oloni hyvin kotoisaksi kuudennen luokan oven edessä. Siihen oli kiinnitetty kotoisia liikennemerkkejä Australiasta! Melkein tuli koti-ikävä.

5 Comments:

Anonymous vieno said...

Hei kaikki Saaren koulun opettajat ja oppilaat. On taas hauska huomata, että Onja on tavoittanut uuden etapin ja hänet on otettu ystävällisesti vastaan. Toivottavasti teillä kaikilla on aikaa tutustua toisiinne ja Onja saa nähdä ja kokea mahdollisimman paljon.
Itsekäs toive, mutta Onjan välityksellä me toivomme tutustuvamme teidän koulunne toimintaan, elinympäristöönne, talviseen ja myös kesäiseen luontoon. Kuinka pitkä talviaika teillä on ja paljonko jää aikaa varsinaislle kesälle, ennekuin syksy jo värittä maisemat. Olemme kiinnostuneita kaikesta? Ajankohdan huomioon ottaen, taitaa joulupukkikin pian jo liikehtiä
tai ainakin tontut. Niitä on jo näkynyt täälläkin ikkunoiden takana kurkistemassa.
Te kun olette siellä lähempänä sitä joulupukin pajaa, niin teillä on varmaan paremmat mahdollisuudet saada toivelahjat. Meille tuli oppilaiden lahjapyyntökirjeisiin vastaukset, ettei aivan kaikkia toiveita voida täyttää. Olipas
pitkä sana tuo lahjapyyntökirje. Tulikohan edes oikein,kun yhdestä sanasta voisi tehdä kolmekin sanaa? Mitenkähän kielioppi tässä tapauksessa sanan jakaisi? Pohditaan asiaa yhdessä, niin ehkä se selviää?

1:18 ip.

 
Anonymous alexsis said...

Hei Saaren koulun oppilaat. Juhlitteko te itsenäisyyspäivää
tänään, eli 6.12.2006. Meillä oli juhlat jo 3.12.2006 ja meidän koulun oppilaat esittivät siellä
myös ohjelmaa. Suurlähettiläs kertoi Suomen toimivan EU-puheenjohtajamaana ja erilaisia kokouksia pidetään harva se päivä.
Kyllä me jotain ymmärrämme siitä
EU:ta, mutta ei paljon.

1:29 ip.

 
Anonymous alexsis said...

Joko te pian valmistutte jouluun?
Olisi kiva nähdä tonttujen touhuja ja Joulupukkikin olisi hauska nahdä. Onko koulunne kaukana itse
Pajakylästä, josta saimme Joulupukilta kirjeet? Nyt odotamme toteutuvatko toiveemme. Vielä viikko aikaa ja aika kuluu nyt niin hitaasti. Hei kaikille.

1:14 ap.

 
Anonymous elina said...

Hei Saaren koulun opettajat ja oppilaat. Miten te joulua vietätte?
Kun siellä on valkeat hanget ja pimeä päivä palaako teillä kylttilät sisäällä koko päivän? Onko teillä joulupöydässä kampanisua? Eräs Lapissa asunut täti kertoi meille kampanisusta ja me saimme sitä maistaakin, hyvää oli. Meillä kotona noudatetaan suomalaisia tapoja ruuan suhteen, kinkku, laatikot, karjalanpaisti, ja lisänä australialaisittain kalkkuna. Ja tietysti tortut, jotka äiti aina tekee tähden muotoisiksi. Meilläkin on kyntteliköt ikkunoilla, taitavat olla Suomen tuliaisia vuosia sitten. Hyvää Joulua teille kaikille.

1:26 ap.

 
Anonymous vesa said...

Tavallia kynttilöitä täällä ei oikein voi polttaa, koska ne taipuvat kuumuudessa. Monet viettävät joulu ajan meren rannassa
ja lapset surffailevat meressä.Ei se tunnu joululta.

1:31 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home