Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

sunnuntaina, marraskuuta 12, 2006

Enontekiöllä, Käsivarren LapissaHei kaikille!
Olen saapunut Enontekiölle, Hettaan, Käsivarren Lappiin. Tyrnävältä saadut sukset olivatkin tarpeen, sillä kävin tutustumassa Hetan nähtävyyksiin. Kävin Jyppyrällä hiihtämässä ja tulikin hiki, sillä hiihdin Juhannuspolkua ylös, 700 metriä. Jyppyrän päältä avautuivat henkeäsalpaavat näkymät Ounastunturiin ja Ounasjärvelle. Istahdin levähtämään näköalakotaan ihastelemaan talvista maisemaa. Kuulin, että Hetta on noin 800 asukkaan kuntakeskus, jossa sijaitsee suurin osa kunnan palveluista. hetassa on peruskoulun lisäksi lukio ja saamelaisalueen koulutuskeskuksen kurssitoimintaa. hetassa sijaitsevat myös terveyskeskus, vanhainkoti, toimintakeskus, kunnanvirasto sekä Metsähallituksen toimipiste.
Huomenna menen tutustumaan 5. -6. luokkalaisiin ja heidän koulupäiviinsä.

12 Comments:

Anonymous vieno said...

Hei kaikki Hettan koulun opettajat ja oppilaat. Olipa kiva yllätys huomata, että Onja on jo ennättänyt sinne asti. Taisi päästäkin porokyydilla tai moottorikelkalla loppumatkan. Jopas on hulppeat maisemat ihailtavana ja taitaapa olla maailman suurin kotakin, jossa maisemaa ihailla. Toivottavasti teillä on hauskaa Onjan kanssa, hänellä varmaan on silmät tapillaan luonnon erilaisuutta ihastellessaan. Oli taas erikoinen sanakin "Jyppyrä" olisikohan sen tunturin nimi. Meille tuo kaikki on niin uutta ja erikoista. Kukaan oppilaistamme ja tuskin opettajistakaan on koskaan nähnyt Ounastunturia tai Ounasjärveä. Kartalta kyllä, mutta ei luonnossa.

11:38 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Olipa mukava Onja että pääsit perille ja että antamistamme suksista oli hyötyä. Turvallista matkaa ja terveisiä meiltä kaikilta.
T: Tyrnävän koulujen oppilaat

12:55 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei Onja ja Hetan koululaiset!

Voi miten kaunista siellä Enontekiöllä on! Kävin syyslomalla Muoniossa, mutta silloin tuskin maisemia näkyi lumisateiden ja latujen lumetuksen vuoksi. Hiihtämään kyllä jo pääsi.

Kuinkas pitkä päivä teillä nyt on? Vai jättääkö kultakerä jo nousematta? Kun lapsena asuin pohjoisessa, kerrottiin meille talvisin lappalaissatuja, joissa valo oli tärkeässä osassa. Harmi ettei niitä enää muista.

Odotetaanko siellä jo kevään ja valon paluuta? Miten ilman luonnonvaloa jaksaa tehdä pitkiä koulu- ja työpäiviä?

Terv. Anne Kuulammelta

11:15 ip.

 
Anonymous vieno said...

Voiko noin valoisassa luonnossa tulla lumisokeaksi? Käytättekö lapinpukuja koulussa? Miten kauan on kerätty tietoa talteen saamelaiskulttuurista ja kuka sen on tehnyt? Onko olemassa julkaistuja kirjoja ja mistä niitä saa? Koulunne kotisivulla on kuva "Arktinen jäätraama", tiesittekö, että Lilja Kinnunen Riipinen oli muutaman vuoden Australiassa ja perusti tänne Kalevala-ryhmän, johon kuuluin.?
Se oli hienoa aikaa.

12:02 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hi ho Everyone
Onja sure has the travel bug. Looking on the map she is very far away. We hope that her fur has gotten thicker to deal with the cold snow and ice? It's good that her joey has a hat now otherwise he might catch a cold. Please keep them both warm.
Roos from Australia

1:33 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei Kaikille
En oikein tieda mika on saamelainen? Onko se niinkuin Australiassa on Aboriginies? Onko ne tumma ihoisia? Kertokaa.
Katariina

1:35 ap.

 
Anonymous risto said...

Onko Enontekiö kaupunki? Siellähän pitäisi olla kolmen maan rajapyykki
puhutteko kaikkien niiden maiden kieliä? Olisi varmaan kiva lasketella illan pimetessä. Onko teillä päivänvaloa ollenkaan? Missä on saamelaisten juuret?

11:22 ap.

 
Anonymous jeremi said...

Onko sillä pajonkin lunta

9:28 ap.

 
Anonymous maria said...

moi täältä Yhtenäiskoulusta
Täällä päin ei ole yhtään lunta. Olisi kivaa , että tulisi lunta.Muuten joulu menisi pilalle. Milloin teillä on pääsiäinen. Vai onko teillä semmoista päivää?

9:29 ap.

 
Anonymous Laura said...

Terve Yhtemäiskoulusta.
Miten te ausraalliassa vietätte joulua ja jos vietätte niin vietätteko sen 24.12 ?

9:34 ap.

 
Anonymous juho said...

Ois kiva jos tänne tulis lunta. Ois tyhmää jos jouluna ei ois lunta

9:38 ap.

 
Anonymous vieno said...

Hei Juho. Lumi olisi tarpeen täälläkin tai oikeammin sade, sillä
Australiassa ja Tasmaniassa riehuvat taas metsäpalot. Melbournen ja Tumutin tienoilla on
taas tuli tehnyt tuhojaan ja monta perhettä viettää kodittoman joulun.
Muistuu mieleen kolme vuotta sitten Canberran tulipalo, jossa tuhoutui yli 500 taloa ja metsää
tuhottomasti. Lähin omakohtainen
tulipesäke oli aidan takana, mutta
joku ohikulkija ennätti sen sammuttaa, ennenkui se ehti levitä.
Emme olleet edes kotona sillä hetkellä. Tulipalot, pienemmät tai suuremmat ovat joka kesäinen reisa Australiassa.

1:38 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home