Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

torstaina, maaliskuuta 22, 2007

ONJA HEINOLASSA


Onja vierailee maaliskuun aikana Niemelän yhtenäiskoulussa. Katso materiaaleja Aineistot-linkistä.

Uutta aineistoa tullut vielä 25.4.

31 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Onja on rento kenguru...

7:25 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hurraa Onja on päässyt Heinolaan.
Varmasti kaikki Suomen koululaiset yhtyvät riemuhuutoon, sillä niin kauan Onja pysyi piilossa, siellä laatikon pimennossa. Iloitkaa nyt heinolalaiset Onjan seurasta, sillä aika menee kuin siivillä. Siitä on jo kokemusta niin monen koulun oppilaiden ikävästä. Terveiset teille yhtenäiskoulun oppilaat täältä Canberrasta. Kuulumisiin Vikkalikka

3:04 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hello to Heinola School students.
We are starting to miss Onja, take good care of her. Im coming to take her home in July.
Greetings From Anja

3:07 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kiitos Kieku-luokkalaiset hienoista
valokuvista, joita katsellessa pääsiäinenkin tuli mielee. Tyttöjen käsiin on uskottu Onjan käsittely, sopiikin hyvin kun Onjakin on jo äiti. Lunta näkyy teillä vielä olevan, vaikka internetin tiedot kertovatkin etupäässä vesisateista ainakin etelä Suomessa. Meillä vieläkin lämpötila lähentelee 30 astetta. Tosin, noin pari viikkoa sitten
tuli kova jääsade, joka sai aikaan
pahaa jälkeä. Kymmeniä kattoja luhistui jään ja veden painosta ja
vakuutuslaitoksille kertyi 1200
vahinkohakemusanomusta monien miljoonien edestä. Koskaan aikaisemmin ei tällaista ilmaa ole Canberrassa nähty. Lunta tulee muutaman kerran vuodessa kesä - heinakuussa, mutta sekin on kovin vähäistä ja sulaa pian.
Australiaa kutsutaan tulen ja veden maaksi ja henkilökohtaisesti
olen ne molemmat kokenut.
Canberrasta tervehtii Vieno

6:42 ap.

 
Anonymous Roos from Australia said...

Hi all

Does it ever get warm in Finland? I don't think that we Roos could live there with all that snow and ice. I hope you are keeping Anja warm and safe along her journey. We are really looking forward to seeing her soon back in sunny Canberra. What is Onja up to now?

2:45 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hello from Heinola!
Of course we have warm and luminous summer. In April, we have snow and ice away. In middle summer we have over 30° C. We have four very different seasons. But now a day’s winter is shorter and shorter. This can be the climate change.

3:23 ip.

 
Anonymous Tuula said...

I don't ever remember that Finland had 30+ in summer when I lived there!! I thought that anything above 26+ is a heat wave in Finland. I wonder if Onja has put on any weight while travelling in Finland? The food is always good there, even the grass is greener. We here in Canberra are having a perfect spring weather with around 24+ and sunshine. Much nicer than snow! ho ho ;)

3:12 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Ajatusten vaihto on aina ainutkertaista ja kehittävää, joten viljelkäämme sitä. Oppilaat voivat käyttää ainakin kahta kieltä puolin ja toisin. On ihan sama, millä kielellä kirjoittelemme, sillä jo uteliaisuus pistää meidät ottamaan selvää, mitä toinen kirjoituksellaan tarkoittaa. Tärkeintä on, että kirjoitamme. Siis kaikki mukaan kengurukierroksen lopussa kirjoitus maratooniin, tähän kutsuu teitä kaikkia "vikkalikka" Canberrasta.
Hei kaikille.

6:46 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei kaikkikengurun matkassa blogissa olevat koulut ja kaikki blogia seuranneet. Canberran Suomi-koulun opettajat ja oppilaat toivottavat kaikille teille
ILOISTA JA MÄMMI RIKASTA PÄÄSIÄISTÄ. Toivoisimme, että teilläkin olisivat ne valtavat suklaamunavuoret, jotka meidän kauppamme täyttävät näin Pääsiäisen
alla. Olisihan se mukava teidänkin vaihteeksi mutustella suklaamuniakin. Vai mitä ajattelette? Ilakoi "vikkalikka".

4:40 ap.

 
Anonymous Jussi said...

terve kaikki. kysymys austraaliaan
tykkäättekö pelata jalkapalloa?

8:33 ap.

 
Anonymous Paula said...

Jep, kiitos vaan pääsiäistoivotuksestasi, Anonyymi. En itse oikein pidä mämmistä, mutta suklaa maistuu kyllä kaikille. Ei minulla muuta kuin että Hyvää myöhäistä pääsiäistä!

8:35 ap.

 
Anonymous Maria, Yhtenäiskoulu 5.lk said...

Moi kaikki.
Onko kivaa kun Onja ja hänen poikasensa olivat käymässä? Minun mielestä oli kivaa, kuin Onja vieraili poikasensa kanssa meidän luokassamme. Kertokaa miltä tuntui kuin Onja oli kylässä koulussanne.

8:37 ap.

 
Anonymous Elina Yhtenäiskoulu 5.lk said...

Oliko kivaa, kun Onja vieraili Heinolassa?

8:37 ap.

 
Anonymous Kaarlo said...

Hei! Missä Heinola sijaitsee? Mitä te teitte Onjan kanssa?

8:38 ap.

 
Anonymous oona said...

Onjalla oli varmaan kivaa Heinolassa.

8:40 ap.

 
Anonymous Mira Yhtenäiskoulu 5.lk said...

Oliko kivaa, kuin Onja vieraili teidän luona?

8:42 ap.

 
Anonymous Nana Yhtenäiskoulu 5.lk said...

Oliko kivaa kun Onja ja poikanen vierailivat Heinolassa? Menikö pääsiäinen hyvin?

8:43 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei, minustakin olisi kiva tietää pitikö Onja mämmistä ja miten hän suhtautui tipuihin (eläviin)? Onko Suomessa erilaisia traditioita pääsiäisen vietossa? Mikä oli kivinta Onjan vierailussa?
Kysymyksiä esittää "vikkalikka".

10:17 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hei Jussi. Minä olen penkkiurheilija, tiedätkö millainen
penkkiurheilija on?

10:19 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kaarlo, etkö todella tiedä missä Heinola sijaitsee? Otappa kartta esiin ja katsele sieltä Lahden yläpuolelta (38 km pitkä rata Lahdesta Heinolaan, avattiin liikenteeseen 1932). Vieläkö lienee käytössä?

10:30 ap.

 
Anonymous Paula said...

Hellou! Missäköhän Onja on vappuna? Oliskohan jossain Keski-Suomessa tai... no, jossain muualla. Hauskaa vappua ja antakaa ilmapallojen ja serpentiini lentää!

8:32 ap.

 
Anonymous Juho said...

Minusta on tylsää kun koulu uhataan lakkauttaa. Onko kenenkään muun koulua uhattu lakkauttaa

8:43 ap.

 
Anonymous Jussi Ynk 5.lk said...

kyllä minä tiedän millainen on penkki urheilia. Mutta tiedätkö missä sijaitsee käpylä?

8:45 ap.

 
Anonymous Jussi said...

tai tiedättekö että YNK on lakkautus uhan alla?

8:47 ap.

 
Anonymous Jussi said...

siis YNK on meidän koulu jos ette vielä tienneet.

8:48 ap.

 
Anonymous Mikko said...

Hei miltä tuntui kun Onja oli siellä minusta oli kivaa ,kun Onja oli täällä.

Mikko
Helsingin Yhtenäiskoulusta

8:54 ap.

 
Anonymous Paula said...

Mitä te siellä Heinolassa oikein teitte Onjan kanssa? Ois kiva tietää.

8:58 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Löysin Niemelän koulun verkkokiipeily harjoitukset. Olikohan Onja niissä mukana, kun ei silmäni tavoittanut. Kirjastossa huomasin Onjan tarkkailevan Kalevala kirjojen valikoimaa, ne ovat aina Onjaa kiinnostaneet, sillä ovathan ne suomalaisten muinaistarustoa. Outoja uusia kavereita Onja varmaan ihmetteli ja ihaili, Olivatkohan ne oppilastöitä vai lelukaupan tuotteita?
Kaikille kiitos aktiivisesta Onjan tietojen kasvattamisesta, kunhan vain kaiken jaksaisi muistaa kertoa meille kotiin palatessa.
Vikkalikka ihailee tuotoksianne.

11:33 ap.

 
Anonymous laura said...

Moi kaikille Yhtenäiskoulusta.
Meidän kouluun Onja tuli takaisin. Otimme Onjan kanssa pari kuvaa jotka eivät ole vielä tullut tänne mutta varmaan kohta
levat.

8:51 ap.

 
Anonymous Maria Yhtenäiskoulusta 5.lk said...

Moi Heinola ja kaikki muutkin.Meidän luokalle tuli pahvilaatikko ,jossa oli Onja poikasen kanssa. Mukaan oli annettu pikkulahjoja Onjalle ja poikaselle. Pikkupipo oli varmaan Onjan poikaselle. Mukana tuli pienet sukset ,käsilaukku , kaulahhuivi ja kaikkea kivaa pientä. Otimme kuvia Onjasta ja poikasesta. Mukana kuvissa oli luokkalaisiamme. Mukavaa kun Onja tuli tänne meidän kouluun. Oliko kivaa kun Onja oli teidän koulussa?
Koulumme on lakkutusvaarassa joka on tosi harmi nimittäin Yhtenäiskoulu on ihana koulu

8:58 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Onjan kierros on siis päättynyt ja
on aika kiittää kaikkia niitä kouluja, jotka otitte osaa Onjan seikkailu kierrokseen. Ja paljon hän todella sai matkallaan nähdä ja kokea, siitä kiitos teille kaikille. Uuden lukuvuoden alkaessa
taas elokuussa, saatte tietää pikku
kengurun nimen ja koetamme keksiä
jotain muutakin kivaa pakettiin pantavaa. Meidän on kuitenkin odotettava, kunnes Onja on takaisin Australiassa. Anja, yksi
oppilaistamme, tulee hänet noutamaan kesä - heinäkuun lomamatkallaan. Onjan ja Anjan tapaaminen on varmasti ratkiriemukas ja molemmat saavat kertoilla kuulumisessa. Siinä varmasti menee monta päivää, ennenkuin kaikki on kerrottu.
Olemme internetin välityksellä seuranneet Yhtenäiskoulun selviytymistarinaa ja peukalot ovat
olleet pystyssä kuukausikaupalla, joten ne ovat jo aivan väärät. Täällä ei ymmärretä, miksi 50-vuotta toiminut koulu lakkautettaisiin? Valmis koulu ja runsaasti oppilaita?
Toivottavasti yhteydet kanssanne säilyvät vielä senkin jälkeen, kun blogin sivut hämärtyvät. On aivankuin tyhjän päällä nyt, kun ei joka päivä löydäkään uutta tekstiä blogista. Keksitään jotain uutta, niin kaikki me taas opimme jotain uutta.
Canberran Suomi-koulun opettajien ja oppilaiden terveiset teille
kaikille ja tervetuloa tekemään luokkamatka Australian pääkaupunkiin Canberraan. Otamme teidät ilomielin vastaan, luokka kerrallaan.
Toivottelee
Vieno

11:32 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home