Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

tiistaina, huhtikuuta 24, 2007

Jyväskylässä ollaan!


Saavuin Jyväskylään, Keljonkankaan koululle, huhtikuun 17. päivä. Tarkoitukseni on tutustua keljonkankaalaisiin kahden viikon ajan, jonka jälkeen suuntaan matkani takaisin Australiaan.
Kotiin minulla ei tosin vielä ole kiire, sillä 5b:n, 3b:n sekä eskariryhmän lapset ovat loistavaa seikkailuseuraa!

Tarkemmin kahden viimeisen matkaviikkoni tapahtumiin voit tutustua vierailemalla esikoululaisten kotisivulla sekä aineistoveräjässä.

9 Comments:

Anonymous Nina keljonkankaan koulun 5b:ltä said...

Jei! Kivaa kun onja kävi meidän luokassa! :D

4:05 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Kiva myös, että Onja löysi Keljonkankaan koulun ja sen opettajat ja oppilaat. Meillä muutamilla canberralaisille on pieni lämmin kohta tuolla sydänalassa, sillä siellä oppilaiden joukossa on lähisukulaisiamme. Lähetämme terveisemme teille kaikille ja toivomme, että teillä on miellyttäviä tuokioita Onjan seurassa. Jo tällä hetkellä keräämäni aineisto koulustanne antaa hyvän kuvan koulunne monipuolisesta toiminnasta. Yhkä jatkossakin saamme yhteyden toimimaan oppilaittemme välillä.
Hyvää kevätlukukauden loppua teille kaikille toivottaa Vieno.

4:04 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hieno luontomatkan kuvaus keväisessä metsämaastossa. Tarkkaavaisena se Onjakin seurasi outoja asioita ja kuunteli ääniä joita ei ollut ennen kuullut. Taisivat metsän puutkin olla oudon omaisia, erikoista oli niiden piikkisyys. Vikkalikka ihmetteli, kuinka kaunis mäntymetsä on ja kuinka houkuttelevia mättäät.
Hei kaikille.

11:39 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Näyttää siltä, että Keljonkankaan opettajat ja oppilaat ovat jo jättäneet meidät. Kiitos Viirujen luontomatkasta ja kuvagallerian monipuolisesta sadosta. Näin lukuvuoden lopun lähestyessä on monenlaista puuhaa meneillään kouluissa ja oppilaat keskittyvät kokeissa vielä parantelemaan todistuksiin tulevia numeroita. Kiitos teille kaikille, että kuitenkin osallistuitte projettiin alkuperäisen suunnitelman mukaan, vaikka ajankohta vaihtuikin tähän loppupäähän. Ehkäpä jatkossa löytyy joku innokas Australiasta kiinnostunut oppilas tai opettaja, joka voi jatkaan yhteydenpitoa ja ajatustenvaihtoa. Suomalainen sanonta kuuluu: "Metsä vastaa, kun sinne huuta", kaikuhan se varmaan on, mutta vastaus kuitenkin.

Canberran Suomi-koulun opettajat ja oppilaat toivottavat teille kaikille kauniita aurinkoisia päiviä kesälomanne ajaksi ja iloista kouluun paluuta taas elokuussa. Hei

2:19 ap.

 
Anonymous Paula Yhtenäiskoulusta said...

Helou! Kohta onkin sitten jo äitienpäivä. Onja varmaan siellä jyväskylässä tekee jonkun hienon äitienpäivälahjan, mutta tuskin omalle äidilleen. :) Me täällä yhtenäiskoulussa teimme kaulakoruja, jotka ovat ihanan kesäisen vrisiä. Hauskaa äitienpäivää!

6:12 ip.

 
Anonymous Paula Yhtenäiskoulusta said...

Heippa vaan taas!
KIVA kuin Onja tuli takas meitin kouluun, tänne Yhtenäiskouluun. Siitä ei viel lue blogissa, mutta eiköhän siitä kohta ole jo juttua. Hauskaa alkavaa kevättä!

4:07 ip.

 
Anonymous Elina 5.lk, Yhtenäiskoulu said...

Moi kaikki! Meidän luokalle tuli kiva yllätys viime viikolla. Saimme Onjan taas vierailulle. Hyvää kevättä kaikille!

8:35 ap.

 
Anonymous Jussi yhtenäiskoulusta said...

syökää kanaa! syökää kanaa! sika on pahaa!! hei olen joskus jotenkin sekaisin /\
00
<(##)> ...

8:38 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Loppu hyvin, kaikki hyvin, on vanha sanonta, joka piti paikkansa myös Onjan seikkailumatkan kohdalla. Tosin se ei ole vielä päättynyt, vaan 20 tuhannen kilometrin ilmalento on vielä edessä, kunhan hakija kesäkuussa lopulla saapuu Suomeen.
Montakohan jänistä jäi lenkkiin? Olisi kiva tietää vaikka vain osapuilleen, kuinka monta kilometriä matkaa kertyi siellä Suomessa? Kiinnostaisikohan jotakuta laskea kengurukierros,
(vaikka lelu kengurullakin) tehtynä, sillä taitaa se kuitenkin olla ainutkertainen saavutus? Voisi päästä jopa ennätystenkirjankin sivuille?
Kaikki se aika, minkä koulujen opettajat ja oppilaat, oman varsinaisen koulutyönsä lisäksi,
kuluttivat Onja kengurun viihdyttämiseksi, oli suuremmoisen
onnistuneen yhteistoiminnan tulos ja osoitti, että kaikki on mahdollista, kun toimeen tartutaan.
Onjan nimikilpailu ratkeaa vasta Onjan palattua Australiaan, mutta kaikki koulut saavat siitä tiedon, koulujen taas elokuussa avattua ovensa.
Meillä alkaa melkoinen urakka koota kaikki tuleva tieto opetusmateriaaliksi, käytettäväksi Suomi tietoisuuden levittämiseksi oppilaittemme keskuuteen. Siinähän sitä sitten verestää omiakin tietojaan, jotka taitavat jo olla hieman vanhahtavia.
Toivottavasti blogia seuranneet ovat nauttineet ainutkertaisesta tilaisuudesta tutustua kahden, toisistaan kaukaisen maan, koulun ajatusten ja tietojen vaihtoon.
Henkilökohtaisesti on ikävä lopettaa.
Kiitos kaikille mukana olijoille.
Canberran Suomi-koulun opettajien ja oppilaiden puolesta
Vieno

12:25 ip.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home