Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

torstaina, lokakuuta 04, 2007

Mitä Onjalle kuuluu?

Olen Bremenin suomalaisen koulun opettaja. Luin Onjan matkan Suomessa. Hienosti ovat Suomen koululaiset tehneet kotimaataan Onjalle tutuksi.
Onko Onja-kenguru loikannut jo takaisin Australiaan?

Marja Pohjois-Saksasta

1 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hei,
Olen Canberran Suomi-koulun opettaja ja kerron Onjan kuulumiset.
Onja on palannut kotimaahan kantamuksellinen muistoja pussissaan. Onjan matkasta kehkeytyi todellinen seikkailu, niikuin olimme osanneet odottaakin.
Jos seurasitte blogia, totesitte varmaan, kuinka monipuolisissa maisemissa ja olosuhteissa Onja liikkui. Oli hauska seurata mitä kaikkea opettajat keksivät saadaksees Onjan vierailusta mahdollisimman paljon irti. Leikkimieltähän siinä tarvittiin,
mutta leikkihän on lapsen työtä ja
se toi pienen vaihtelun arkipäiväiseen aherrukseen läksyjen parissa.
Meillä täällä Canberrassa kootaan yhteen erilaista materiaalia, mitä opettajat ja oppilaat olivat meille koonneet. Nyt 25-30 asteen lämmössä Onjakin on jo heittänyt pois röijyt ja kaulaliinat ja loikoilee tuolla metsänreunassa nauttien lämmöstä ja muistelee elämänsä suurta seikkailua. Pikkukengurun nimikilpailun voitti
Helsingin Yhtenäiskoulun ehdotus Pentti, jota nimeä hän nyt sitten kantaa. Kilpailu oli erittäin kova, sillä toiselle sijalle sijoittui kolme eri ehdotusta ja vain yksi ääni ratkaisi voittajan.
Kokemuksesta voin sanoa, että näin ajallisesti pitkä projekti (9 kk) vaati paljon voimia myös täällä Australian päässä, mutta kyllä se oli antoisakin. Toivottavasti toinen osapuoli oli tyytyväinen siihen leikkiin, joka katkaisi heidän normaalin rutiininsa.
Terveisiä teille kaikille, jotka olitte projektistamme kiinnostuneet.
Vikkalikka Canberrasta.

2:28 ip.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home