Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

maanantaina, lokakuuta 30, 2006

Onja loikki lumisen pellon poikki Tyrnävän Kuulammen koululle


Tyrnävällä 30.10.2006
Onja-kenguru saapui tänä aamuna Tyrnävän Kuulammen koululle vietettyään ensin syyslomaa mukavassa matka-askissaan lepäillen. Viikon lomanen ja lepo olivat tehneet hyvää niin matkustavaiselle kuin vierasta odottaville oppilaille. Suuri oli Onjan hämmästys, kun hän pääsi haistelemaan raitista ulkoilmaa lumisella pihalla ja 9c-luokan poikien mopojen kyytiin.
Oppilaisiin tutustumisen jälkeen Onja seurasi heidän työskentelyään tietokoneluokassa ja loikki uteliaana sylistä toiseen - mitähän he aikovat hänelle Tyrnävästä kertoa?

7 Comments:

Anonymous Marko/Opeko said...

Nyt alkaa Onja olla jo aika pohjoisessa ja siellä näyttää olevan jo luntakin! Myös valo näyttää aika erikoiselta. Kuinka monta tuntia aurinko on siellä ylhäällä tähän aikaa vuodesta? Australiassa on kuulemani mukaan helteitä näin alkukesästä.

8:46 ap.

 
Anonymous vieno said...

Hei Kuulammen koulun opettajat ja oppilaat. Jälleen yksi etappi kokemusten keruussa on Onjalle alkamassa ja te kaikki näyttelette siinä suurta osaa. On ollut suuremmoista seurata mitä kaikkea eri paikkakunnilla on keksitty
Onjan ja meidän iloksi. Canberrasta parhaat terveiset teille kaikille ja myös Onjalle.

10:17 ap.

 
Anonymous alexsis said...

Pyörilläkö te kouluun menette? Taisi tuossa kuvassa pari mopoakin olla. Taisi Onja ihmetellä, että mikä sarviniekka se tuollainen ajopeli on. Niin sitä maailmalla oppii muutakin käyttämään, mun vain omia kinttujaan,kunhan eivät aivan rammettuisi, kun aina jossakin kyydissä viedään eteenpäin.

9:12 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

No moro Alexsis.
Me tullaan kouluun mopoilla, pyörillä ja jalan, vaikkakin jotkut joutuvat tulemaan linja-autolla tai taxilla, jos matka on yli 5 kilometriä. Kovimmilla pakkasilla osa saa kyydin kotoaan ja jotkut vain lisäävät vaatetusta ja tulevat kävellen, mopolla tai pyörällä kuten normaalistikkin.
T: Just Me

1:01 ip.

 
Blogger Onja Kangaroo said...

Hei kaikki ystävät!

Nyt kun vastaan kysymykseen kauniista päivänvalon väristä ja päivän pituudesta on jo 4.11. ja pyhäinpäivä. Olen juuri osallistunut Larisan perheen aterialle ja käynyt viemässä kynttilöitä heidän kanssaan haudoille. Ulkona on todella kylmä, - 13 Celsius-astetta.

Aamulla oli tosin vielä kylmempää, -22 Celsius-astetta! Aurinko nousee täällä 8.16 ja laskee 15.46. Tänään oli aurinkoista ja lumi kimmelsi kauniisti auringonpaisteessa. Aurinko paistaa kuitenkin melko alhaalta, joten aamu ja iltapäivä ovat ihmeellisen sinisiä. Todella kaunista!

Kaunis juhlapäivä tämä pyhäinpäivä täällä. Nyt palaan isäntäperheen pariin.

Terv. Onja

6:29 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Onja is beautiful animal.

12:03 ip.

 
Anonymous vieno said...

Onjan puolesta kiitän kauniista sanoistasi anonymous, meistäkin hän on hellyttävä kauniine silmineen. Onko se muuten vain talvisin, kun päivä jää niin lyhyeksi? Australiassa muuten puhutaan myös sinisestä hetkestä.
Eucalyptus puu erittää kuumana
päivänä ilmaan öljystään höyryä, joka illan juuri alkaessa hämärtää saa aikaan sinisen hetken. Varsinkin vuoristossa puiden silhuetti taivasta vasten tuo sen esiin.

10:23 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home