Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

tiistaina, lokakuuta 31, 2006

Innostuin lumesta - samoin isäntäväkeni Kirkkomännikön koululla


Tiistaina 31.10.2006 aloitin aamuni tutustumalla nuorempaan isäntäväkeeni Kirkkomännikön koululla. Peruskoulun alaluokat (1-6) löytyvät Tyrnävällä naapurikoulusta Kirkkomänniköstä. Oli jännittävää kulkea melkein pimeässä pakkasaamussa kirkon vieressä sijaitsevalle koululle ja tavata siellä venäjää opiskelevat uudet ystäväni. Kerroin heille Larisa-opettajan tulkatessa pitkästä matkastani Tyrnävälle, maanantaisesta lumiloikinnastani ja hurjasta Pappa-Tunturin kyydistä. Pojat innostuivat kovin kyselemään talviurheilutaidoistani: osaanko hiihtää tai lasketella suksilla. Kun kerroin, etten ole sitä koskaan tehnyt, he päättivät "veistellä" minulle sukset ja opettaa minut hiihtämään. Kyllä minä olin iloinen uusista monoistani, suksistani ja sauvoistani!

9 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Hi Ho Everyone
What on earth is Onja doing in the above picture??? Has she grown long feet????Why does she have sticks in her hands??? ANd why are her feet black??? Is she OK????
Roos from Australia

2:37 ap.

 
Anonymous vikkalikka said...

Voi kuinka taitavia oppilaita sieltä löytyy, että ihan sukset ja monot, sauvathan nyt täälläkin kai saataisiin aikaiseksi. Jospa vielä opetatte Onjankin hiihtämään, niin onpa ihmeteltävää, kun viemme Onjan täällä oleville lumivuorille.
Kansa varmaan pudottaa silmät päästään. Melkein kateeksi käy Onjan huvit.

7:21 ap.

 
Anonymous vieno said...

Kylläpä Suomessä on hienoja koulujen nimiä, Kirkkomännikön koulu, voi aivan kuvitella koulun
mäntyjen keskelle. Miten se venäjänkielen opiskelu Onjalta sujuu? Taitaa palata kielinerona,
meistä kukaa ei kuitenkaan venäjää
osaa.Onko se pakollinen kieli teidän koulussa? Onjalta kysyisin, miten pikku kenguru suhtautuu lumeen? Hyvä kun tekivät tai ostivat sinulle ne monot, niin eivät ainakaan jalkapohjasi palellu
poikien perässä tallustellessasi.

8:51 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hi anonymous !
Onja has got skis, skiing shoes and skiing sticks in the picture. She is going to ski.
But don't worry, Onja is OK.

Greetings from Bears in Finland.

1:46 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Moi Vieno. Ihan kai se hyvin sujuu. Ei ole pakollinen, sitä opetetaan vain niille, kellä on venajän kieli kotikielenään. Venäjän kieltä opiskelee vain muutama henkilö ala- ja ylä-asteelta. t.JV

2:10 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Hi Bears from Finland
Thanks for explaining what was happening to Onja. Good to know she is OK and also learning some new skills. Maybe when she comes back to Australia she can use the skis on the beach on the big sand dunes.
Are there lots of bears in Finland? What do you eat? I hope you don't eat kangaroos??!!
Roos from Australia

7:52 ap.

 
Anonymous Anonyymi said...

suksi suksi ei luista mihinkään!

12:39 ip.

 
Anonymous Anonyymi said...

Tänään on todella ollutkin huono hiihtokeli: vaikka ulkona on - 5 Celsiusastetta on vasta satanut lumi märänoloista eikä suksi luista. Kokeilin tuossa 3 km hiihtää ja hiki tuli.

Terv. Mama Bear

9:25 ip.

 
Anonymous mika said...

Mitä se hiihtokeli on ja miksi suksi ei luista? Onko siinä rullat alla, vai samanlainen metallisuikale kuin luistimessa?

9:53 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home