Kengurun matkassa -blogissa seurataan Australiasta suomalaisiin kouluihin matkaavan lelukenguru Onjan vaiheita. Projektin edistää media- ja kansainvälisyyskasvatusta. Hankkeen on perustanut Opetushallituksen tukema Canberran Suomi-koulu. Kangaroo Walkabout blog is where you can follow the journey through Finlands schools of the toy kangaroo from Canberra, Australia. På bloggen Kängururesan kan ni följa en leksakskängurus färd från Canberra i Australien till finländska skolor.

lauantaina, marraskuuta 04, 2006

Olikos Australiassa Happy Halloween?Tyrnävällä keskiviikkona 1.11.2006

Marraskuun ensimmäinen päivä - monet oppilaat ovat tänään kyselleet minulta, vietettiinkö eilen Australiassa Halloweeniä. Täällä Pohjois-Pohjanmaalla se on uusi, muualta tullut hupijuhja, joka ei perinteisiin kuulu, mutta jota monet ovat alkaneet täälläkin viettää täkäläisen pyhäinpäivän tienoilla.

Pyhäinpäivää vietetään täällä perinteisesti poisnukkuneiden läheisten muistopäivänä, jolloin perheet kokoontuvat viettämään aikaa yhdessä, syömään hyvin ja viemään läheisten haudoille lyhtyjä ja kynttilöitä. Minäkin pääsen lauantaina katsomaan, millaista päivän vietto on Tyrnävällä.

Muuten tänään päivä on mennyt 9c:n projektitöiden tekoa seuraillen, lehtijuttuja lukien ja uusiin luokkiin tutustuen. Kirkkomännikön lapset olisivat halunneet tutustuttaa minut Suomen kansalliseläimeen karhuun, mutta tyytyivät siitä minulle vain kertomaan: kaikki ohtot ja otsot, kontiot ja mesikämmet, metsän omenat ja kuninkaat sekä nallet kun ovat nyt talviunillaan.

Kuulammen koulun seitsemäs- ja kahdeksasluokkalaiset ovat aloittaneet äidinkielen tunneilla median opiskelun ja he olivat hyvin kiinnostuneita kiertueestani ja blogistani. Haluaisiko joku täältä kirjeenvaihto-, email- tai chattikavereita? Täällä Kuulammen koululla on myös videoneuvottelulaitteet, voisimmeko pitää joskus "konferenssia" sinne Australiaan päin?


2 Comments:

Blogger Tupsu said...

Vai Halloweenia vietitte!
Kylla taalla Australiassakin sita jotkut yrittavat viettaa, mutta koska se ei ole australian kultuuria vaan american niin en usko etta se on paljon taalla levinyt. Tietysti amerikkalaiset sita viettavat asuivat sitten suomessa tai australiassa.
Jos te haluatte kirjeenvaihtoa suomikoululaisten kanssa niin ne jotka panivat email osoitteensa sinne info kansioon, niiin niihin voi ottaa yhteytta. Mutta muistakaa etta heidan parempi kieli on se englanti!

2:15 ap.

 
Anonymous vieno said...

Sitä mediaahan mekin täällä yritämme opiskella. Australia on tosi kaukana Suomesta ja epäilen, että se konferenssi ei taida onnistua kuuluvuuden suhteen. Olen itse ollut mukana sellaisessa ja pipariksi meni. Chattailu taas onnistuisi hyvin, jos innostuneita löytyisi ja jos ajat sopisivat. Me täällä olemme nyt 9 tuntia teidän ajanlaskua edellä, joten sekin saattaa tuottaa vaikeuksia. Skype
yhteys toimisi, mutta siitäkin on ensin tarkasti sovittava ja vain harvoilla on Skype.

4:23 ap.

 

Lähetä kommentti

Links to this post:

Luo linkki

<< Home